Зима для птахів – це велике випробовування. Дехто відлітає в теплі та багаті на корм краї, а ті, що залишаються зимувати, по-різному пристосовуються до зменшення, а то й до майже повного зникнення кормів. Тож саме вони потребують найбільшої допомоги.   Щоб допомогти пташкам взимку, ми, учні 4-В класу, провели конкурс малюнків.  А саме це і спонукало до виготовлення годівничок.

   Горобці, синички, дятли снігурі, дрозди горнуться взимку до людських помешкань в очікуванні нашої допомоги. І якщо нині ми не допоможемо їм, то хто допомагатиме нам весною й влітку у боротьбі зі шкідниками.
   Найголовніше, щоб у годівничці завжди був корм, а її конструкція не так важлива. Проте слід враховувати складні погодні умови, корм має бути захищеним від опадів та вітру. Годівнички мають надійно кріпитися до дерев чи підвіконня, не слід розміщувати годівниці на землі чи низько над нею, щоб не приваблювати котів.

  • Справжнім подарунком для пернатих є годівничка, адже підгодовування птахів сприяє збереженню чисельності видів і, крім того, дає можливість спостерігати за ними.

Поспіши, дитино мила,

Глянь на світ навкруг:

Все зима снігом покрила –

І поля і луг.

Ні зігрітись у промінні,

Ні знайти зерна,

Ось лежить там, на камінні,

Пташка нежива.

А тут друга прилетіла,

Жалібно квилить:

Поможи, дитино мила,

Сю зиму прожить.

Обережно, о дитятко,

Стіл щодня змети –

І кришини перед хатку

Пташці принеси.

Рекомендовані новини