Музичне виховання займає одне з важливих місць у формуванні всебічного розвитку людини, духовно багатої, морально чистої і фізично досконалої. Дітей необхідно навчити любити і розуміти музику, розвивати художній смак, творчі здібності (музичний слух, чуття ритму, музичну пам’ять, виконавську майстерність).
Крім того, діти повинні виразно і свідомо співати пісні. Слід розвивати їх творчу активність, виховувати здатність емоційно сприймати музику.
Метою гуртка є розвиток музичних здібностей та інтересів дітей, формування патріотичних почуттів засобами народної пісні. Засвоюючи музично – поетичні твори, діти вчаться розуміти красу рідного слова. Участь у вокальному гуртку: його буднях й святах є доброю школою навчання дітей спілкуванню, а виступи на концертах – джерелом радості й натхнення.
Пісня – це голос душі народу, ліричний вияв його співучої вдачі. Нікого не потрібно переконувати у важливості музичного розвитку. Саме музика знаходить дорогу до душі дитини, спонукає її до самовираження, знайомить з навколишнім світом. Відвідування вокального гуртка – це не лише засіб забезпечення виконання естетичних та освітніх завдань з музичного виховання, а й важливий засіб укріплення психічного та фізичного здоров’я, розвитку та мовленнєвих здібностей дитини.

Рекомендовані новини