Будь-який народ повинен берегти традиції своїх предків, адже без цього, як відомо, не може бути майбутнього. Напевно, ваші бабусі дбайливо бережуть зразки цієї творчості: ковдри і подушки в техніці клаптевої мозаїки, глиняні іграшки і посуд, в’язані мережива і багато що інше.
Іграшка – один з найдешевших витворів мистецтва. Вона доступна всім. Її відрізняє від інших видів мистецтва і те, що іграшка супроводжує людину з першого дня народження до старості. Створення іграшки – прекрасне, стародавніше і завжди молоде, веселе ремесло в світі.

Інтер’єрна іграшка, особливо лялька, сьогодні популярна практично скрізь. Попри глибоку історію, відроджуватися це мистецтво почало лише останніми роками. Якщо донедавна світ задовольняли фабричні тиражовані іграшки, то зараз неабияку зацікавленість викликають іграшки оригінальні, створені за технологією hand made (ручна робота).
Іігтер’єрні ляльки – це не іграшки для дітей (маленьким дітям їх давати не можна), у них інше призначення. Колекційні, декоративні інтер’єрні ляльки відкривають нові можливості для дизайну, стають чудовим доповненням інтер’єру будь-якого стилю: і класичного, і етнічного, і сучасного, модерного. Завдяки оригінальності вони займають почесне місце серед інших предметів декору – статуеток, ваз, свічників, штучних квітів тощо, прикрашають не тільки оселі, а й місця відпочинку, клуби, бібліотеки, ресторани, кав’ярні та іи. Зі смаком виконана лялька чи інша іграшка пожвавить будь-яку кімнату, створить у ній особливий настрій і затишок, стане чудовим арт-об’єктом, яким хочеться милуватися.
Характерна інтер’єрна лялька – це лялька з виразною зовнішністю, що відображає певні емоції, настрій. Особливо актуальною для нас буде лялька в українському вбранні. Пошиття ляльок – цікавий процес, тобі неодмінно захочеться створювати все нові й нові образи.
Сьогодні вчителі закладу освіти власними руками виготовили ляльки. Дякуємо за чудовий майстер – клас Менякіній Тетяні.

Рекомендовані новини