Кожна людина завжди з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її босоноге дитинство з дивосвітом-казкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини.
У кожного з вас теж є своє родинне вогнище, є дім, в якому ви живете, де живуть ваші мама, тато, бабуся, дідусь, ваші братики й сестрички. А от коли скласти маленькі батьківщини кожного з вас, вийде наша велика держава -Україна. 

Ми живемо в Україні, 
Ми дуже любимо її, –
Я пишаюсь, що я донька рідної країни.

Що ж таке Україна?
Україна -це наша земля, наш рідний край, наша країна з славною багатовіковою історією і мудрими, талановитими людьми, з чарівною піснею, що дивує весь світ, багатющими народними традиціями, з мальовничою природою.
Це велика держава в Європі, що налічує понад 52 мільйони чоловік і де живуть різні народи. Це гуцули, лемки, бойки, або українські горяни, що мешкають у Галичині і Буковині, у Карпатах і Прикарпатті. Це і поліщуки з українського Полісся. Українці живуть і на Середньому Подніпров’ї, або Наддніпрянщині, і на Волині, і на Поділлі, і на Слобожанщині, і на Полтавщині, і на півдні України, в таврійських степах. Крім українців, нашу землю заселяють люди інших національностей. 
Україна… Вона в усьому, що нас оточує; в місяці, зорях, стежці, якою ви йдете до школи, у кожному камінчику, деревці. Все це рідне і близьке кожному з нас. І червона калина, що росте на подвір’ї біля вашої оселі, і рушничок, вишитий старенькими бабусиними руками.
Україна – це й зелена трава у дворі вашого дому, на якій можна бігати, сидіти, лежати і дивитися в небо, як там пливуть білесенькі хмаринки. І в полі, і в лузі, і в лісі -вам скрізь хороше, бо ви вдома, на своїй землі. Навкруги земля ваших батьків, ваших предків.

Ми пишаємося тим, що ми УКРАЇНЦІ. Ось такий вокальний ансамбль (керівник Швець І.М.) з такою чарівною піснею.

Рекомендовані новини