З метою формування здорового способу життя, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД та його профілактики заступником директора з ВР Ковалінською О.М. та соціальним педагогом Маліцькою Н.В. 1 грудня було проведено акцію «Ми проти ВІЛ/СНІДу».

Найдорожчий, безцінний скарб, що має людина — це здоров’я. Народна мудрість так і говорить: “Здоров’я — всьому голова”. Але часто людина забуває про це, а інколи навіть і не здогадується, що своїми діями завдає шкоди не тільки своєму здоров’ю, а й здоров’ю оточуючих. Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)  і його кінцева стадія СНІД ( синдром набутого імунодефіциту). СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини. Тому кожного 1 грудня людство говорить про цю проблему, закликає всіх до боротьби з цією жахливою «чумою» нашого століття.

Погляньмо один на одного! В усіх нас на грудях майорить сьогодні червона стрічка. Ще у 1991р. Франком Муром було створено символ Всесвітнього антиснідівського руху у вигляді саме такої стрічки, щоб об’єднати, консолідувати зусилля борців із різних куточків Землі, борців із цією страшною інфекцією ВІЛ та жахливою хворобою СНІД.

Червона стрічка – символ нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без Сніду.

Міжнародним символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, яка поєднала людей багатьох країн. Сьогодні вчителі закладу освіти створили симовлічку цю червону стрічку, Надію на те, що буде знайдено вакцину від ВІЛ і ліки від СНІДу.

Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.

Рекомендовані новини