Дуже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement)

Сьогодні Всесвітній рух за доброту поширюється по цілому світу. Прагнення виявляти доброту надихає людей відповідати добротою і передавати її іншим.

ДОБРОТА – це ласкаве, співчутливе, турботливе ставлення до людей. Це терпимість, такт, це світло.

ДОБРОТА – це усвідомлене бажання допомагати, підкріплене силою і діями. Це розуміння того, який ефект справить зроблений нами вчинок.

ДОБРОТА – це дивовижний сплав моральності, сили, сміливості й активної життєвої позиції.

Свято створене з метою донести до громадськості, що люди повинні допомагати один одному і тим, хто потрапив у біду. Всесвітній день доброти є одним із самих добрих і світлих свят. Відзначати це свято простіше будь-яких інших – варто лише зробити хоча б найменшу, але добру справу. Навіть просто слова підтримки тому, хто їх потребує, будуть неоціненною допомогою. До того ж, допомога оточуючим – дуже хороший спосіб поліпшити своє життя.

Важливо бути добрим не тільки в цей день, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в будь-якому її прояві) за свою доброту, то це вже не справжня Доброта.

До речі, у самого свята за час його існування з’явилися і свої традиції. Так, в День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери). А спеціально для цього Дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ – відкрите серце.

Рекомендовані новини