Хто з нас не виснажив у дитинстві від нудьги, роздивляючись темно-коричневу шкільну дошку? Сучасним дітям пощастило більше, адже з ‘явилися інтерактивні дошки з проекторами, що роблять процес навчання яскравим і зовсім не нудним. 

Сьогодні вчителі закладу освіти мали можливість навчитися працювати з CamTouch – це пристрій, що дозволяє перетворити будь-який проектор чи монітор на інтерактивну дошку, якою можна керувати за допомогою спеціальних стилусів.

Це спеціальний екран, на якому за допомогою проектора створюється зображення. Особливість цієї системи полягає в тому, що отриману картинку можна не тільки розглядати, а й працювати з нею – повертати в різних проекціях, вносити поправки в текстову складову тощо. Залежно від технології, за якою виготовляється дошка (активна або пасивна), робити це можна як за допомогою спеціального стилуса, так і просто пальцями. Внесені поправки відразу ж зберігаються на диску комп ‘ютера, що входить до системи. Поверхня дошки матова, що робить інформацію на ній доступною з будь-якої точки демонстраційного залу або шкільного класу. Крім того, на такій дошці можна писати і звичайними сухостираються маркерами.

Дякуємо вчителю біології Щекотуровій Т.С. та вчителю хімії Задорожній Х.В. за цікавий урок.

Рекомендовані новини