Працювати олівцем і пензликом нудно – набагато веселіше розприскати фарбу по паперу, зім’яти аркуш або малювати власними пальцями!

Незвичайне завжди цікаво!

Діти постійно перебувають у стані вивчення навколишнього світу. Вони вже знають, що стілець створений для того, щоб сидіти, ковдра – щоб ховатися, а пензлик – щоб малювати. Нескінченна низка «дорослих» правил і ні кроку в сторону. Нетрадиційні техніки малювання розривають шаблони навчання дитини образотворчому мистецтву. Звичайно, перед тим як приступити до них, необхідно дати ази поводження з олівцями, крейдою і пензликами. Тільки після того як маленький художник засвоїть основні класичні техніки малювання, необхідно приступати до нетрадиційних.

Нетрадиційні техніки малювання залучають дітей своєю спонтанністю і свободою. Тут немає ніяких правил, а головне – процес. У ході таких занять розвивається не тільки бачення і розуміння прекрасного, а й фантазія, спритність, винахідливість і моторика. Нетрадиційні техніки стимулюють позитивну мотивацію, сприяють вираженню індивідуальності дитини. Комбінування різних технік спонукає дитину думати, самостійно вибирати відповідні прийоми для створення унікальних і більше виразних творів.

Використання нетрадиційних технік образотворчого мистецтва розвиває не тільки сенсорну сферу через сприйняття навколишнього світу і відображення побаченого на папері, але створює величезний полігон для дослідження властивостей предметів (фарб, видів паперу, допоміжних елементів та ін). Також відбувається активна стимуляція допитливості. Дитина починає сприймати речовини і предмети в новому ракурсі – тепер малювати можна не тільки пензликом, але і долоньками, листком з дерева або паличкою. Нетрадиційні техніки малювання розвивають дрібну моторику кистей рук і пальців у кілька разів краще, ніж класичні прийоми. Так, тут немає обмежень в методах або інструментах, відповідно, руки не фіксуються в одному положенні, а перебувають у постійному і різнобічному русі.

Веселі та незвичайні техніки малювання створюють невимушену атмосферу. Дитина вчиться і розвивається, не помічаючи цього. Найкращий спосіб виховати дитя – перетворити процес в гру. Те ж саме відбувається з нетрадиційним малюванням – радісне проведення часу на користь розуму, психіці і організму.

І саме чудове те, що незалежно від художніх здібностей дитини, кожна робота буде унікальна і чудова. Головне – процес, а не результат! Нетрадиційні техніки малювання розвивають почуття ініціативи, роблять дитину більш самостійним і спонукає його прагнути до абсолютно нестандартному та творчому відображенню своїх відчуттів. Розвиток відбувається гармонійно, всебічно, і в результаті з маленького пустотливого художника виростає повноцінна і творча особистість!

Створюємо малюнок за допомогою звичайного файла.

Рекомендовані новини