З самого ранку лунає музика з боку школи. Звідусіль стікається туди юрба хлопців та дівчат, нарядно одягнених, із букетами квітів у руках. Літо закінчилося, позаду канікули – і школярі повертаються до навчання. Серед них є й малеча – нові учні, що перший раз сьогодні сядуть за шкільні парти. Вони цікаві та схвильовані, та ще міцно тримають батьків за руки. Сьогодні в школі свято Першого дзвоника, День знань.

Біля шкільного порога учнів зустрічають усміхнені та вже заклопотані вчителі. Вони з радістю приймають вітання та квіти. Перед нами усіма – новий довгий навчальний рік, протягом якого ми вивчимо багато цікавого та корисного. Діти радіють зустрічі з друзями, майбутнім заняттям та іграм. Потім усі слухають привітання директора та вчителів, вірші до Першого вересня, милуються танцями, що підготували старшокласники. І ось він лунає – перший дзвоник, що кличе нас за парти у шлях за новими знаннями.

Перше вересня зазвичай минає святково, ненапружено. Вчителі розповідають учням про те, що їм доведеться проходити на уроках, знайомлять з новими предметами, обговорюють те, як хто провів літні канікули.

А для когось цей Перший дзвоник – останній. Це учні випускних класів. У них попереду не лише багато уроків, а ще й підготовка до вступу та прощання зі школою, де ними опікувалися, за них вболівали, їм допомагали протягом усіх років. Хочеться побажати їм успіхів в останній шкільний рік та в майбутньому житті взагалі.

Ми любимо Перше вересня, бо незважаючи не те, що воно означає кінець літньому відпочинку, у цей день починається новий етап росту, пізнання та цікавих подій.

Рекомендовані новини