Досить важко відшукати дитину, яка байдуже поставиться до реву сирени пожежної машини, до форми рятувальників, та й просто до пожежної справи. Навіть подивитися як мчать кудись на допомогу борці з вогнем – вже велика удача. А розглянути все обладнання, техніку, захисні костюми рятувальників і почути цікаві історії з уст бійців протипожежної служби буде особливо цікаво дітям будь-якого віку.

Досить часто пожежні частини проводять екскурсії для школярів, а екскурсоводами в них стають самі працівники ДСНС, які не тільки розкажуть про кожен експонат, але і розкриють секрети щоденної служби.

Так, сьогодні, 08 червня, до пожежно-рятувальної частини м. Ірпеня завітали учні 1-А класу. Без сумніву дітям і дорослим було цікаво послухати захоплюючі історії про гасіння пожеж, порятунок людей і тварин.

Школярам було цікаво прогулятися по технічному приміщенню, приміщенню чергової диспетчерської служби, кімнаті відпочинку, а також відвідати справжній гараж, в якому діти змогли розглянути всі деталі пожежної техніки. Малеча захопливо дивилась на автодрабину в дії. Охоче приміряла бойовки та хапаючись за пожежний ствол, гасила умовну пожежу.

Зробивши колективне фото на пам’ять, рятувальники залишили гостям тематичні пам’ятки.

Рекомендовані новини