Українці – єдина у світі козацька нація. В часи козаччини відзначається сповідування кращих принципів європейського лицарства, глибоке шанування українських народних традицій та звичаїв. Цей час дав велику кількість видатних державних діячів, організаторів військової справи, подвижників української духовності. Кращі ознаки козацької доби спонукають сучасних педагогів, організаторів освітянської справи залучати до власного педагогічного арсеналу національно-патріотичні заходи у виховній роботі з молоддю.

Один із напрямів удосконалення роботи закладу освіти у сфері національно-патріотичного виховання є запровадження дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка є важливою складовою системи національно-патріотичного виховання. Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, а також сприяння фізичному розвитку особистості та пропаганді здорового способу життя. Знання та навички, певні моральні якості, отримані в процесі участі у грі, сприятимуть кращій реалізації дитини в соціумі, надихатимуть на прагнення пишатись і берегти надбання своєї Батьківщини у подальшому житті .

Наша команда з гордістю представляла наш заклад. Учні змагались у наступних конкурсах: конкурсі строю та пісні, стрільбі, надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого «Рятівник», інтелектуальній грі-вікторині, на туристсько-спортивній смузі перешкод, обов’язковому, але позаконкурсному конкурсі «Добре діло» . Ми вас ВІТАЄМО, ви в нас НАЙКРАЩІ!!!

Рекомендовані новини