Класовод 1-А класу Зіміна Юлія Андріївна з учнями 1а класу провела виховну годину: “Про дружбу і товаришування”. Товаришування, дружба — взаємини між людьми, які народжуються, міцніють на основі спільного навчання, інтересів, уподобань. Товаришувати можна з багатьма ровесниками, а дружити — лише з одним чи кількома. Друзів пов’язує велика повага один до одного, принциповість у взаєминах, симпатія, взаємодопомога. 

Василь Сухомлинський писав: «Діти живуть своїми уявленнями про добро та зло, честь та безчестя, достоїнства людини; у них свої критерії краси, у них навіть свій вимір часу…».

Дружба не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності, взаємоповазі, принциповості. Друг завжди допоможе в біді, захистить, підтримає, але він же перший скаже прямо про недоліки, запропонує їх виправити.

Сьогодні ми звернемося до висловів про дружбу і перечитаємо їх.

«Справжні друзі… нічого не вимагають один від одного в ім’я дружби, а роблять один для одного, що можуть».

«Боягузливий друг страшніший за ворога, бо ворога побоюєшся, а на друга покладаєшся».

«Дружба — це, насамперед, щирість, це критика помилок товариша. Друзі повинні першими дати жорстку критику для того, щоб товариш міг виправити свої помилки».

«Себелюбство — отрута для дружби».

«Ні раб, ні повелитель дружбі не потрібні. Дружба любить рівність».

«Дружба закінчується там, де починається недовір ‘я».

«Війна випробовує сміливця, гнів — мудреця, нужда — друга».

Товариськість, дружба — важливі показники вихованості учнів. У вашій поведінці багато спільного, але є й відмінність. У колективі треба бути скромним.

Так, хлопц й дівчата, дружба – це дар, даний людині. Тому кожен з нас не тільки повинен цінувати справжніх друзів, але й сам повинен бути хорошим другом.

Три речі ніколи не повертаються назад – Час, Слово, Можливість.

Тому не втрачайте часу, вибирайте слова, не втрачайте можливість.

Залишайтися чесними і справедливими! Будьте розуміючими, чуйними і необхідними один одному! Бережить справжню дружбу!

Рекомендовані новини