Навчання учнів в умовах карантину: де батькам шукати цікаву та доступну інформацію та як педагогам зробити дистанційне навчання не лише ефективним, а й цікавим?

Начитавшись порад, як найкраще організувати дистанційне навчання, ми для себе вибрали найбільш оптимальні. Вони виявилися ефективними. Отже, що ми зробили?

1. Створили папку «Карантин».

2. Вибрали  конкретні платформи: спілкування в групах у вайбері, створення власних відеоперзентацій, naurok, onlinetestpad,  Learning.ua,  «Мій клас» і т.д.. До речі, платформа «Мій клас» платна, не всі зареєструвалися.

3. Кожен клас отримує на урок чітку інструкцію, у якій розписано за сторінками, що конкретно вивчити з підручника, зошита-конструктора чи карток, законспектувати, створити; посилання на відповідні відеоуроки в інтернеті тощо.

4. Також кожен клас отримує відеопояснення вчителя (хто краще знає характер і слабкості наших дітей за нас?). Створення відео забирає багато часу. Роботу можна спростити, якщо записувати тільки екран комп’ютера: зручно, бо ми можемо пояснювати тему, демонструвати зразки роботи на екрані.

5. Найважливіше – правила роботи. Вони діють. Принаймні вчора о 23.00 учні не писали.

Правила роботи під час карантину

1. Карантин – не канікули. Це навчальний робочий режим, але віддалено. Тому завдання потрібно виконувати обов’язково, а не за бажанням.

2. Задання надсилатимуться в групу у вайбері залежно від розкладу. До кожного завдання отримаєте чітку інструкцію, як працювати і як робити звіт.

3. Діти повинні ознайомитися із поясненням нової теми та завданням до неї під час уроку.

4. Виконувати завдання та надсилати його.

5. Не всі завдання можливо перевірити дистанційно (наприклад, вірш напам’ять). Такі завдання перевірятимуться в школі.

8. Завдання можна виконувати протягом доби. Якщо ви не встигли в цю добу – нічого страшного.

Робота ж за планом дає результати. Дякуємо батькам своїх учнів за підтримку й розуміння.

P.S. Усіх вас ми  дуже-дуже любимо. Але ми  вчителі  й повинні допомагати навчатися всім учням, а не окремим. Також нам потрібен час, щоб підготувати завдання для кожного класу. А ще вчитель – це професія, як і будь-яка професія, вона має визначені години, тобто в нас  є і робочий час, і особистий. Успіхів.

Рекомендовані новини